Fietsen

Fietsen aan de Moezel en Rijn is een ware belevenis. Honderden kilometers vlakke fietpaden liggen voor u klaar naar de meest idilische plekjes. Maar ook op de Hunsruck vind u wonderschone fietsroutes met geringe hoogte verschillen ondanks de bergachtige omgeving. Hieronder treft u een omschrijving van een van de mooiste routes in onze directe omgeving.

Fietsroute met Panorama-uitzicht

 De fietstocht met een afstand van 38 km staat garant voor veel plezier voor gezinnen op de fiets. Borden langs de weg bieden informatie over de geschiedenis en geologie in deze regio in Duitsland.

  De Schinderhannes-fietsroute biedt fietsers veel bezienswaardigheden en verhalen: zoals middeleeuwse kluchten in de burchtstad Kastellaun met burchtruïne of als u fietst langs de gerestaureerde gebouwen in de oude stad of het huis van de regionale geschiedenis, dan vindt u verhalen over de roversleider Schinderhannes, die is ontsnapt uit de Schinderhannestoren in Simmern.

 U kunt de fietsroute verlengen door te fietsen over de diverse verbindingsroutes naar de Moezel en naar het Rijndal, zoals bijvoorbeeld de Schinderhannes-Ondermoezel-fietsroute of de Hunsrück-Moezel-fietsroute.

 Start: Emmelshausen     Aankomst: Simmern.