Beilstein

Vlakbij Cochem vinden we het kleine plaatsje Beilstein (maar 200 inwoners), dat hoewel niet zo bekend als toeristische attractie toch ook zeer de moeite waard is om te bekijken.

Het heeft een zeer authentieke historische uitstraling met de vele vakwerkhuizen, historische gebouwen, de oude Joodse school en de synagoge. En heeft al meerdere malen dienst gedaan als decor in grote films.

Er zijn veel vaak kleine straatjes en smalle stegen waar gewandeld kan worden en er zijn veel vaak wat kleinere drink en eetgelegenheden te vinden.

Het centrum ligt onderaan de heuvel met wijngaarden, via steile trappen kan het Karmelietenklooster bereikt worden. Dit monnikenklooster in Gotische stijl bevat ook de HallenKirche der Karmeliter waarin we de zwarte Madonna vinden.

Bovenaan de heuvel vinden we de burchtruïne Metternich welke uitkijkt over de stad en de Moezel. We vinden hier een speciale 5 hoekige wachttoren van 14m hoog, welke beklommen mag worden. Samen met de diverse muren, de vuurplaats en de kelder die behouden zijn gebleven heb je een goede indruk hoe dit kasteel er vroeger uitgezien heeft.

Boven de ruïne ligt een Joodse begraafplaats

Vanaf hier heeft u prachtig uitzicht over de moezel.