Wandelen: 

In de directe omgeving zijn vele wandelroute`s waaronder de veel geprezen traumschleife in het Baybachtal op nog geen 5 kiometer van De Steenenhoeve. De gehel Hunsruck is uitgeroepen tot de het best wandelgebied van Duitsland en loopt van trier tot aan Koblenz en alles tussen Rijn en Moezel.

 Fietsroute met Panorama-uitzicht

 De fietstocht met een afstand van 38 km staat garant voor veel plezier voor gezinnen op de fiets. Borden langs de weg bieden informatie over de geschiedenis en geologie in deze regio in Duitsland.

  De Schinderhannes-fietsroute biedt fietsers veel bezienswaardigheden en verhalen: zoals middeleeuwse kluchten in de burchtstad Kastellaun met burchtruïne of als u fietst langs de gerestaureerde gebouwen in de oude stad of het huis van de regionale geschiedenis, dan vindt u verhalen over de roversleider Schinderhannes, die is ontsnapt uit de Schinderhannestoren in Simmern.

 U kunt de fietsroute verlengen door te fietsen over de diverse verbindingsroutes naar de Moezel en naar het Rijndal, zoals bijvoorbeeld de Schinderhannes-Ondermoezel-fietsroute of de Hunsrück-Moezel-fietsroute.

 Start: Emmelshausen     Aankomst: Simmern.

Langste hangbrug van Duitsland:

 Begin oktober 2015 is de langste hangbrug van Duitsland geopend. De “Geierlay” overbrugt het dal van de Mörsdorfer beek op een hoogte van ruim 100 meter. Met een lengte van 360 meter is de kunststuk dus een nieuw record in Duitsland.

 Uiteraard kun je de hangbrug zelf gaan ervaren. De dorpen Mörsdorf en Sosberg die het wiebelende bouwwerk verbindt liggen ca. 15km ten zuidoosten van Cochem aan de Moezel. Er is een speciale wandelroute geïntroduceerd die start in Mörsdorf. Je kunt de route over en onder de hangbrug door